Esteu aquí: Inici →  Serveis de la seu-e → Notificacions electròniques

Notificacions electròniques

Què és la notificació electrònica?

La notificació electrònica és la forma de comunicació en línia amb la ciutadania. En lloc de rebre les notificacions en paper per correu postal, com fins ara, les notificacions estaran disponibles en una plataforma digital. Cada cop que es tingui una notificació nova, es rebrà un avís per correu electrònic o SMS al telèfon móbil. Podràs accedir a la notificació des de l'enllaç del correu electròic o des del teu espaci personal.

Qui pot accedir a la notificació electrònica?

La notificació electrònica és obligatòria per empreses i entitats jurídiques. La notificació electrònica per a les persones físiques és voluntària.

Quin és el termini per accedir a la notificació electrònica?

El termini per accedir a la notificació electrònica i acceptar-la és de deu dies naturals, és a dir, inclosos els festius, des de la seva publicació a la plataforma digital.

Si passat aquest temps no s’ha acceptat la notificació, s’entén com a rebutjada i el procediment continua la seva tramitació a partir d’aquesta data.

Es pot accedir a una notificació electrònica un cop passats els deu dies naturals?

Sí. Es pot accedir al contingut de la notificació electrònica independentment de si s’ha acceptat o no, encara que s’hagin exhaurit els deu dies naturals.

És obligatori l’avís de la notificació electrònica?

No, la Llei 39/2015 de l’1 d’octubre del procediment administratiu comú no hi obliga. Encara que no es rebi cap avís, les notificacions municipals tindran validesa legal igualment. Tot i així, l’avís s’envia per ajudar la persona interessada a saber quan té una nova notificació.

Si no s’ha acceptat la notificació electrònica, es rep algun recordatori després del primer avís?

Sí, al cap de cinc dies s’envia un nou correu electrònic / SMS de recordatori.

L’avís conté la notificació electrònica?

No. L’avís no conté la notificació, però sí que conté la informació que permet accedir al seu contingut, després del procés d’autenticació.

Com s’accedeix a la notificació electrònica?

La persona que rep el correu de la notificació pot accedir a la notificació electrònica amb certificat digital directament:

 

Enllaços relacionats:

Ajuntament de Sitges

Pl. Ajuntament, sn.

Tel. 938 11 76 00 / Atenció Ciutadana Tel. 010

© 2018 - Seu electrònica de Sitges
Projecte desenvolupat per Ajuntament de Sitges - Ajuntament de Sitges